Sportvissers gaan 1750 kg karpers uitzetten op De Benedenrivieren (video)

8322
12 nov 2015

Zaterdag 21 november gaan zo’n zestig fanatieke sportvissers wederom spiegelkarpers uitzetten. In totaal gaat het om 1750 kg die in het kader van het Spiegelkarperproject (SKP) Benedenrivieren worden uitgezet. De karpers worden uitgezet op verschillende locaties in Zuidwest Nederland.

De locaties waar de karpers worden uitgezet zijn Hellevoetsluis, Numansdorp en de Biesbosch.

Vanaf 2013 worden er jaarlijks op wisselende uitzetpunten spiegelkarpers uitgezet door Sportvisserij Zuidwest Nederland. Door deze uitzettingen zal het huidige eenzijdige en beperkte bestand aan schubkarpers, gevarieerder worden en daardoor ook aantrekkelijker voor de sportvisser. Vrijwilligers van de Karperwerkgroep van Sportvisserij Zuidwest Nederland en de Karper Studie Groep Nederland (KSN) coördineren de uitzettingen en verzamelen de terugmeldingen van gevangen karpers.

Gerelateerde berichten
29 apr 2015 Meer karper dankzij de Nachtvis- en Derdehengeltoestemming 5680 De inkomsten uit de verkoop van de Nachtvis- en Derde hengeltoestemming vloeien direct terug in het verbeteren van de mogelijkheden voor de karpervisserij. Zo zijn er hierdoor al de nodige grootschalige karperuitzettingen gerealiseerd. 03 mrt 2015 Eerste karper Noord-Willemskanaal teruggemeld! 8868 Afgelopen zaterdag 28 februari zijn op vier plaatsen langs het Noord-Willemskanaal in totaal 240 spiegelkarpers uitgezet, voorzien van tags en transponders. Inmiddels is de eerste vangstmelding al een feit! 26 feb 2015 Grote merkactie en karperuitzet Groningen (audio) 7142 Zaterdag 28 februari zullen er op vier plaatsen langs het Noord-Willemskanaal in totaal 240 spiegelkarpers worden uitgezet. De officiële uitzet is om 12.00 uur bij het federatiekantoor Transportweg 13, Tynaarlo. 26 jan 2015 Winterse karperuitzetting trekt veel bekijks (video) 8385 Afgelopen weekend vond onder winterse omstandigheden een grote karperuitzetting plaats in het Amsterdam Rijnkanaal bij Houten. De uitzetting trok veel bekijks en de regionale TV-zender RTV Utrecht maakte een leuk item. 16 dec 2014 Karperuitzetting Loetbos 7771 Na eerder drie eerder keer bot te hebben gevangen, heeft HSV Groot Rotterdam toestemming gekregen van het Hoogheemraadschap voor karperuitzetting in het Loetbos. Daarom gingen er onlangs 68 schub- en spiegelkarpers te water in het veenriviertje de Loet. Dit ter compensatie van een grote vissterfte enkele jaren terug. 25 sep 2014 Alles over de karper en karperbeheer (rapport) 10422 Drie- tot vierhonderdduizend sportvissers vissen op karper en voor tienduizenden is karpervissen anno 2014 ‘a way of life’. Het karpervissen zorgt voor een economische omzet van 100 miljoen euro op jaarbasis en 800 mensjaren werkgelegenheid. Voor een goed karperbestand is een gericht beheer en soms uitzet van vis noodzakelijk. 11 sep 2014 Gezamenlijke karperuitzet 7684 De Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR ) zullen nog dit jaar gezamenlijk vis uitzetten in de Biezenvelden in Houten. Het gaat hierbij om een hersteluitzet naar aanleiding van een forse vissterfte die in 2012 plaatsvond.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.