Boek 'Denken als een vis'

In 'Denken als een vis' kruipt auteur Juul Steyn in de huid van de vis om de lezer daadwekelijk te leren denken als een vis en zo meer en grotere vissen te vangen.

Dit lijvige boek (324 pagina's) in full color beschrijft uitgebreid alle moderne roofvistechnieken, op zo'n wijze dat zowel de beginnende roofvisser als de ervaren rot hier veel van zal opsteken. De auteur richt zich daarbij op de zes grote roofvissen van de Lage Landen: baars, snoekbaars, snoek, roofblei, zeebaars en meerval.

De auteur put hierbij uit zijn jarenlange ervaring als visgids en journalist, maar leert ook van andere experts die hun kennis delen in een unieke reeks masterclasses. Maar Steyn geeft niet alleen praktische informatie. Hij bekijkt de hengelsport ook vanuit een breder perspectief, duikt in de geschiedenis van de vissende mens en blikt vooruit op de toekomst. Interviews met onder meer een huisarts, psycholoog en een bioloog geven inzage in het maatschappelijke belang van een van de grootste vrijetijdsbestedingen van de Lage Landen.

Juul Steyn (1977) deed mee aan het WK Zoetwatervissen voor Junioren, was redacteur bij sportvissersmagazine Beet, hoofdredacteur van Hét VISblad en een van de eerste professionele visgidsen in Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.