Staandwant visserij Walcheren

6326
24 aug 2015

Afgelopen zomer heeft de staand wantvisserij ook rondom Walcheren de gemoederen flink beziggehouden. Daar is door enkele beroepsvissers intensief en soms illegaal gevist langs de stranden van Walcheren en de Zeedijk bij Westkapelle.

Dit zorgde voor veel overlast, frustratie en opschudding bij zowel sportvissers als badgasten, aangezien de netten soms op nog geen 20 meter van zwemmers werden uitgevaren.


Staand want (tekening)

Aanpassing APV

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft naar aanleiding van de klachtenregen samen met lokale vertegenwoordigers van de hengelsport overleg gevoerd met de gemeente Veere. Die gaat bekijken of zij via een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een verbod op deze vorm van visserij kan regelen.

Een APV wordt niet wekelijks gewijzigd, dus Sportvisserij Zuidwest Nederland zal contact houden met de gemeente Veere over het vervolgtraject in dit dossier zodat de wijziging hopelijk eind dit jaar in de APV wordt vastgelegd.

Gerelateerde berichten
23 jul 2015 Update staand wantvisserij Europoort/Maasvlakte 3953 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de staand want visserij in het Rotterdamse havengebied. Binnenkort zal het hoger beroep worden behandeld. Een update over wat er precies speelt en aan de procesgang vooraf ging. 07 apr 2015 Kamervragen over strandvissen in Walcheren 5637 OOST-SOUBURG - De PvdA heeft samen met de VVD kamervragen gesteld aan staatssecretaris Dijksma over de strandvisserij in Veere. De regeringspartijen willen graag dat de staatssecretaris het verbod op het strandvissen met kleine fuiken opheft. 21 okt 2014 Bezwaarschrift nettenvisserij Nieuwe Waterweg 6103 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft bezwaar aangetekend tegen de drie afgegeven vergunningen voor de staand wantvisserij in het Europoortgebied en de Maasmonding. Vervolgens is begin oktober de motivatie hierachter, middels een sterk onderbouwd bezwaarschrift, ingediend aan de vergunningverlener: het Ministerie van Economische Zaken. 03 sep 2014 7,5 km staand want in Europoort en Maasvlakte toegestaan! 7284 Het Ministerie van Economische zaken heeft drie beroepsvissers toestemming verleend voor het vissen met staand want in het Europoort en Maasvlakte gebied. Dit blijkt uit de vergunningen die door Sportvisserij Zuidwest Nederland zijn opgevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken. 30 jul 2014 Zeehond vindt dood in net 7102 Afgelopen zondag is langs de Noord-Hollandse kust een zeehond gevonden die verstrikt was geraakt in een visnet, zo meldt Ecomare. Het dier was enkele dagen daarvoor al gesignaleerd, maar kon niet worden gevangen. Medewerkers van de reddingsbrigade van Callantsoog lukte dit zondag wel, maar de hulp kwam te laat. Op weg naar Ecomare stierf de jonge grijze zeehond.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.